• DK
  • DE
  • GB
 
< tilbage 26-08-2025 - 10:55

TIL MIDDAG MED H.C. ANDERSEN KOM OG DELTAG – EN EVENTYRLIG OPLEVELSE VENTER

Broholm Slot mindes fredag den 24. oktober 2025 H.C. Andersen med et arrangement med noget for alle sanser, herunder ikke mindst smagssansen.

Broholm Slot mindes fredag den 24. oktober 2025 H.C. Andersen med et arrangement med noget for alle sanser, herunder ikke mindst smagssansen.

Kl. 15 - 17 Lancering af bogen ”Til middag med H.C. Andersen”. Forlaget Koustrup og forfatteren og madhistorikeren Gunvor Maria Juul præsenterer bogen og vil i den forbindelse fortælle om H.C. Andersens forhold til mad og om maden generelt i 1800-tallet.

[Et billede, der indeholder tekst, frugt, maleri, drue/vindrue AI-genereret indhold kan være ukorrekt.] [Et billede, der indeholder bord, bordservice, indendørs, møbel AI-genereret indhold kan være ukorrekt.]

Professor Johs. Nørregaard Frandsen vil herefter fortælle om H.C. Andersen som ”gæst” ikke mindst på fynske slotte og herregårde, hvor Broholm var et af dem.

Advokat Klaus Ellis Henriques vil afslutningsvis berette om hans families relation til H.C. Andersen, herunder om lille Marie Henriques til hvem H.C. Andersen lavede billedbogen ”Maries rejse”.

 

Som en del af eftermiddagens arrangement bydes der på varm chokolade, klassisk wienertærte, fru Heibergs småkager og Linds makroner.

 

Kl. 17 Rundvisning på slottet.

 

Kl. 18 Crémant med sprøde bobler i stuerne.

 

Kl. 18.30 MIDDAG I THORVALDSEN SALEN - inspireret af jubilæumsmiddagen, som blev afholdt for H.C. Andersen i 1869 i København

 

1.Servering

Sprængt oksetunge i vingele med urter i brunoise og timian. Hollandsk sild på ristet toast med cremede snitbønner og æbler

 

2.Servering

Consommé Jardinière med urter parisienne og sprød butterdejs fleuron

 

3.Servering

Ovnbagt frisk fanget fisk med cremet kartoffelkompot - citron og muscatnød. Sc. Hollandaise – grønne urter

 

4.Servering

Dansk kalvefilet i grønne urter - gule og røde beder – knoldselleripuré. Reduceret madeira sauce og kastaniekartoffel

 

5.Servering

Isbudding med chantilly creme og friske efterårsbær. Sprødt karamelslør og eksotisk ananas

Efter middagen kan man som gæst glæde sig til at nyde en kop kaffe med bagt marcipan, kandiseret frugt og chokolademarengs, serveret i slottes stemningsfulde stuer.

 

ARRANGEMENTET INKL. VINMENU/SAFTMENU KOSTER KR. 1495 pr. person

ARRANGEMENTET KØBT SOM ET SLOTSOPHOLD KOSTER INKL. VINMENU/ SAFTMENU KR. 2295 pr. person

TILLÆG FOR ENKELTVÆRELSE KR. 500

 

Bestil på bro@broholmslot.dk eller tlf. 62251055

<